musikkPå hodet i studio
The Chairs flikker på soniske aspekter ved den nye plata
Localmotives i løs prat med Kippers-boss Johne Fosså
The Chairs trailer
Vi har fått denne reklame-traileren fra albumet tilsendt. Fortellerstemmen eies av Stavangers beste toastmaster. (Du må ha realplayer innstallert for å høre den.)

Når august 03 er over går nytt album med the Chairs i trykken. Localmotives slo av en prat med Johne Fosså i ferjekøen på Fiskepiren i Stavanger. “Jeg var ikke helt fornøyd med lyden på noen av sangene.” forteller han. “Låtene er av høy klasse, tekst og melodi er superbe, men jeg har sendt dem i West Audio en liten uke i august for å ordne opp i et par småting. Jeg vet at gutta vil gi meg en plate som er bedre enn den jeg fikk før sommeren. " Han fortsetter: " De liker godt Jonas Fjeld og kommer nok til å trives med Fjeld sine vibrasjoner som ligger i veggene til West Audio. The Chairs er et sjeldent bra band, både på konsert og plate. De er ikke turister i musikklandskapet. Bandet er ikke et prosjekt som guttene duller med før eller etter de har skrevet en bok, laget en film eller tatt veldig høy utdanning, " Fosså kikker ned på slagstøvlene (Han er på veg til Nesvik for å fiske. Red. anm.) og understreker at han ikke mener å sparke til noen her. "Denne regionen (altså Rogaland.. Red. anm.) har fostret mange driftige multitalenter som jeg respekterer".The Chairs of perception, Hundvåg juni 2003
(Foto: Geir Egil Bergjord)

Johne Fosså har drevet Kippers-labelen i snart ti år nå og brorparten av utgivelsene hans er med The Chairs, så de er vel på sett og vis favorittbandet i Kippers-stallen. Han forteller: "The Chairs har et eget sonisk stempel på musikken sin. Plata er veldig variert, men innfrir også kravet til helhet og konsistens. De maser ikke særlig om tekstene sine når jeg har møter med dem, men det språklige nivået deres er mye høyere enn det som er vanlig i nasjonal pop sunget på engelsk eller amerikansk. Det er deres beste arbeid siden singelen “Tears in the makeup”. Det er gode nyheter at plata kommer. Jeg har ventet lenge nok! Etterspørselen etter nytt materiale ifra The Chairs bare øker for hver gang de spiller konsert. Det tok meg 5 lyttinger før jeg forsto hvor bra singlen “Tears in the makeup” er. Musikken deres fortjener tid." Avslutter en ivrig Johne Fosså.