videoAmanda og Gullstolen
Intervju og presentasjon av film- og billedkunstner Torbjørn SkårildTorbjørn Skårild var aktuell ved årets kortfilmfestival i Grimstad, hvor han vant gullstolen for filmen "Alt i alt". Under filmfestivalen i Haugesund så vant han i tillegg AMANDA-prisen i sin kategori, og det er nettopp det interessante med Skårild – hans ”kategori” er nemlig billedkunst.

Skårild er utdannet ved kunstakademiet i Trondheim , og har tidligere gjort seg bemerket med videoen ”alt som ingenting” i 1994. Han har tydelig sin forankring i kunstvideotradisjonen. Skårild har ingen litterær historie, som skal fortelles. Han arbeider med et formalt og abstrakt filmsprog med perfeksjonistisk presisjon, men samtidig med et visuelt, sanselig og rytmisk ”drive”, hvor filmens visuelle muligheter er utnyttet til det ytterste.

Se og hør Torbjørn Skårild i samtale med Susanne Christensen og Helene Selvåg en tidlig høstkveld like før han flyttet fra Stavanger. (videoen er ca 10 min. Du må ha realplayer innstallert for å kunne se den.)


Ego
3 objekter, 1997


Labyrint
Installation, 1995


Alt som ingenting
2 min film, 1994


Alt i alt
4 min film, 2003

Klikk på bildene for å se noen av Torbjørn Skårilds prosjekter.
Noen Skårild-linker:
http://aftenbladet.no/kultur/article.jhtml?articleID=154149
http://www.nfi.no/english/_nyheter/vis.html?id=762

http://www.nfi.no/english/norwegianfilms/show.html?id=204
http://www.nfi.no/english/norwegianfilms/show.html?id=230