VI VELGER BARABBAS
Den siste innspurten
Til Kunstcruise indexFanny Holmin og DJ Barabbas i Club Viking
Søndag kl. 13.30. Jeg kan se Kvitsøy der fremme. Vi har sovet våre faste fire timer. I går satt vi og jobbet til 02.00, før vi entret dansearenaen. Før det hadde vi fått med oss snutter av musikalske innslag med den stadig jobbende musikergjengen. Nå var det Bergmund Skaslien, Ole Morten Sommer, Jens Fossum, Nils Olav Johansen og DJ Barabbas som holdt på, med noe de kalte "Dansemoro - funk, acid jazz, DJ-jam". Det tok aldeles av. Folk la igjen litervis med svette på det godt gyngende dansegolvet. Da de stengte i Club Viking bar det inn i pianobaren, hvor Elton John fortsatt regjerte. Men han la seg klokka fire eller fem, eller hva det var. Og vi klarte å overtale DJ Barabbas til å fortsette her, noe han selvsagt gjorde. Vi var på tur. Da han sluttet noen timer senere, satte han seg ned og rappet det ideologiske grunnlaget for sitt kunstneriske virke til oss. Terrorfunk var det. Han mente at hip-hop ville ta over verden i løpet av kort tid. Vi var fornøyd med det.

I dag startet vi dagen med Fanny og DJ Barabbas. De fremførte "Der er dagar som tygg henne i seg", som vi tidligere har servert våre lesere utdrag fra på våre nettsider. Det er sjelden det er så stilt i Club Viking. Det er en vanvittig enkel og sterk fortelling om en voldsom livslede. En tekst og en performance som er av typen som merker deg, som du ikke glemmer. Du skal aldri lese noe du ikke ønsker å huske, sa Arild Haaland en gang. Vi glemmer ikke Fanny, og vi velger oss Barabbas, vi også.


Hege Tapios lystavle med skiftende tekster i Club Viking
Oppsummering I. Et stort utbytte for deltagerne å møtes og å møte Newcastle. Det er ikke bare idrett og alkohol som passer sammen. Kunstcruiset kan komme til å gå også neste år. Men det skal bli hardt arbeid. Initiativtakerne har nå uansett sett hva det dreier seg om, hva som kan forbedres og hvorfor. Det er litt i BergArts ånd at de får det til også til neste år, og at det da er mer av et kunstcruise. Akkurat nå tipper jeg det er 51% sjanse for nytt kunstcruise.

Oppsummering II. Elton John kan ikke dø selv om vi velger Barabbas. Det vet vi. Men på neste kunstcruiset kan EJ spille nede i kunstloungen på dekk fire sammen med de andre gutta fra ville vesten, mens vi kunstindianere danser fredsdanser til Barabass' terrorfunk oppe.

Der er dagar som tygg henne i seg (lydfil)
Fanny Holmin og DJ Barabass