/prosjekt
LocalLiving presenterer:
Balkong v/Søssa Jørgensen og Geir Tore Holm.

Helgesens gate 82, oppgang D, Oslo.
Søssa Jørgensen og Geir Tore Holm har siden 1993 presentert kunst med hjemmet som utgangspunkt. Deres seneste prosjekt var Shiver in Blue, et permanent verk av Ole Jørgen Ness.
Helgesensgt. 82 oppgang DFra "Balkong"
Foto: Øystein Thorvaldsen
Vibeke Sjøvoll.
"En klovn forsøker å få en annen klovn til å le. Bare klikkene fra hver gang et lysbilde skifter kløyver stillheten. Hjelpeløst er vi vitne til klovnenes humørløse samspill i Vibeke Sjøvolls lysbildeserie "Make me laugh". Sist vist på biennalen i Kwangju i Sør Korea.
Verket er tilrettelagt til nett for LOCALMOTIVES.
Make me laugh"Make me laugh"
Vibeke Sjøvoll

/lyd
Geir Tore Holm
Ráfi vákkis (Peace In The Valley), 1996 Peace In The Valley er Elvis Presleys hit fra 1957, en gospelversjon av Thomas A. Dorseys blueslåt fra 1930-tallet. Elvis gjorde en ekstra langsom og inderlig versjon for å tekkes foreldregenerasjonen som syns Elvis seksualiserte populærmusikken og forledet ungdommen ut i synd.
I Geir Tore Holms samiske versjon blir Elvis-hiten sunget på kunstnerens egen, enkle måte, influert av joik og læstadiansk salmesang og den fattige sørstatsguttens verdens-musikk får møte vidda og den arktiske bluesen; The King goes Sámi. I oversettelsen og fremførelsen problematiseres den kulturelle transporten og viser vanskene ved mestringen av kulturell identitet.
Rafi vakkis


Geir Tore Holm Band,
Oslo Band Stand, 1997.
Foto: Andrea Lange


Søssa Jørgensen
har laget coverlåter av noen av Yoko Onos sanger fra albumet Double Fantasy, 1980. I´m Your Angel er en fødselsdagssang, og kremen til kaken vispes i bakgrunnen.
I´m Your Angel

Anbefales:
www.ballongmagasinet.com/html/sound_zone/sound_zone.html
www.notam.uio.no/~erikhjo/kunst/tekster/galleri_mb.html


/video
Jannike Låker
Video
Spiderwoman