videoUdtryksbehov og inderlighed og energi
Intervju og presentasjon av Kenneth VarpeKenneth Varpe er uddannet i London på Chelsea College of art,og vendte efter endt uddannelse (master of fine art) i 2001 tilbage til Stavanger. Han er en del af et nyt, ungt miljø i Stavanger, som bl.a. driver ”21m2.” – et lille uprætentiøst visningsrum, med netværk til London, Oslo, Bergen og Trondheim. Karakteristisk for miljøet er det uhøjtidlige, energien og inderligheden til faget. Miljøet er klart tværfaglig, og hvor det at udtrykke sig, står i centrum. Her er man ikke ophængt i småligheder og båse, om hvorvidt man tilhører billedkunsttraditionen eller arbejder inden for design, men man er først og fremmest optaget af at udtrykke sig.

Samme inderlighed og udtryksbehov finder man i Varpes værker. En stærk personlig reference og forankring præger hans arbejder, enten det gælder maleri, lydværk, tegning eller video. Varpe har samtidig en tvetydighed indbygget i sine værker, hvor det personlige motiv ofte skjules af en formal ramme, som styrer processen.


Se og hør Kenneth Varpe i samtale med Susanne Christensen og Helene Selvåg. (videoen er ca 10 min. Du må ha realplayer innstallert for å kunne se den.)
Bag Exercise
video, 2001


Dance Exercise
video, 2001


Overdogunder
video, 2001


Cliffs
prosjekt med tekst/lyd, 2003

Klikk på bildene for å se noen av Kenneth Varpes prosjekter.